Magunkról

Kedves Olvasónk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy ellátogattál hozzánk. A családi és egyben életmód blogunk megírásához hármunk (Paleo Toll mint apa, Bogyó mint anya és Lurkó, mint a mi három éves kisfiúnk) közös életéből merítjük az inspirációt. Ennek a blognak az egyik célja éppen az, hogy a magcsaládunk sajátos világát megnyissa mindazok számára, akik hasonlóan gondolkoznak és éreznek, éppen megélnek, vagy valamikor a múltban éltek már meg olyan tapasztalatokat, amik minket éppen foglalkoztatnak, hasonló céljaik vannak ebben a földi létben, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a mi megközelítésünk iránt. Egy szó mint száz, Isten hozott!

2011 októberében – amikor ez a blog útjára indul - a történetünk több mint 10 évre nyúlik vissza. Azt is mondhatnánk, hogy ez a blog az elmúlt tíz év munkájának velős összefoglalója. Ugyanis 2001 szeptemberében találtuk meg egymást mi, szülők, és kezdtünk el dolgozni azon, amin jelenleg is ügyködünk: a közös életutunkon. Időközben sok mindent megismertünk, megértettünk, befogadtunk, elengedtünk, megörvendeztünk és megsirattunk és most itt vagyunk. A legnagyobb ajándék, amit kaphattunk és egymásnak adhattunk pedig Lurkó maga, aki immáron több éve csatlakozott hozzánk, nagy-nagy boldogságunkra. Valójában Lurkó megérkezésének köszönhetünk számos olyan változást, amit hétköznapi életvitelünkben megvalósítottunk, különösen az étkezési szokásainkban. A várandósság alatt ugyan még nem, de Lurkó születésének idejére már megismerkedtünk a paleo étrenddel és mire ő is szilárd ételeket kezdett fogyasztani, a konyhánk már rég paleora volt nyergelve. A családi paleo meg persze éppen akkor indult.

Az elmúlt években számos olyan olvasnivaló került a kezünkbe, amelyekből egyértelmű lett: nemcsak a táplálkozás, de a gyermekgondozás, gyermeknevelés és sok minden más terén is érdemes visszanyúlni az ősi időkig, hogy gyermekeink optimális fejlődését leginkább elősegítsük. Hogy ez mit is jelent valójában, reményeink szerint kiderül a bejegyzéseinkből, amelyeket az olvasmányaink és hétköznapi tapasztalataink inspirálnak. Röviden viszont valahogy így tudnánk összefoglalni:
 

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy nem vagyunk dietetikusok, sem pedig gyermeknevelésben szakképzettek, csupán a hétköznapi életünkben fontosnak tartjuk az itt elemzett szempontokat és ezért ezeknek alaposan utánaolvastunk. Nem arról írunk, hogy szerintünk hogyan kell élni, hanem arról, hogy mi hogyan élünk. Amit itt olvashatsz tehát nem tanácsadás, hanem - mondjuk - napló. Ezzel pedig diszkrét betekintést kívánunk engedni Neked azokba az összefüggésekbe, amelyeket a mindennapjainkban felismertünk, és amelyekből mostanra kiforrott (de nem kőbe vésett) életvezetési elveink, gyermeknevelési gondolataink, illetve világnézeti szempontjaink születtek. Megtiszteltetés számunkra, hogy kíváncsi vagy a véleményünkre, következtetéseinkre, olvasmányainkra, konyhai praktikáinkra… Itt minden a saját kezünk munkája, kérünk, fogadd szeretettel, és legyél minderre tekintettel akkor, amikor az itt olvasottakat a legjobb belátásod szerint felhasználod.

A megfontolt véleményeket, hozzászólásokat elsősorban a megjegyzések rovatban várjuk, de minden egyes villámlevelet elolvasunk és mindegyikre válaszolunk, ami a paleocsalad-kukac-gmail-pont-com címre érkezik.

Paleo Toll, Lurkó és Bogyó